dimecres, 15 de setembre del 2010

Avió solar


El Solar Impulse, l’avió propulsat per energia solar, ha posposat per a més endavant, en una data sense confirmar encara, els vols de proves dintre de Suïssa que tenia previstos per a l’onze de setembre.


Malgrat això, el Solar Impulse ja va fer historia al juliol, quan va esdevenir el primer avió de la historia que va romandre a l’aire durant 26 hores consecutives sense proveir-se de combustible. Aleshores, l’avió es va enlairar a primera hora del matí i va passar 14 hores a l’aire durant les hores de sol, temps suficient per recarregar les bateries per al temps de vol durant la nit.

Com diuen els desenvolupadors del projecte, ara mateix no es plantegen la comercialització del projecte: el que volen es explorar les possibilitats d’aplicar noves energies en el món de l’aviació.

Si voleu més informació sobre aquest engrescador projecte, us recomanem la seva web: www.solarimpulse.com

Foto: Autor NASA a wikimedia commons

2 comentaris:

  1. Des de www.solarimpulse.com informen que ja tenen data per al següent vol: si les previsions metereològiques es confirmen, serà el 21 de setembre. Podeu obtenir més informació i seguir el vol a la seva web.

    ResponElimina
  2. Recordeu el Solar Impulse, l’avió propulsat amb energia solar? Doncs bé, els impulsors del projecte han publicat un vídeo a la seva web que recull les millors imatges dels 15 primers vols, que s’han fet en 2010.

    Enllaç amb el vídeo: http://tinyurl.com/338w4re

    Us recordem la web del projecte: www.solarimpulse.com

    ResponElimina