dimarts, 1 de març del 2011

ELCOTXE ELÈCTRIC i LES INVESTIGACIONS DE BASF

Us recomanem que feu una ullada a aquest enllaç a la web de l’Associació Catalana de Comunicació Científica:

http://www.accc.cat/index/basfconferencia

Ens expliquen en text i vídeo la conferència a la seu de BASF a Alemanya sobre el cotxe elèctric, amb el títol: DE LA CIÈNCIA A LA INNOVACIÓ. LA CONTRIBUCIÓ DE LA QUÍMICA A LA MOBILITAT DEL DEMÀ.

Segons ens diuen BASF treballa per aconseguir bateries més eficients que, gràcies a un combinat de níquel, maganesi i cobalt seran més rendibles. També vol millorar els catalitzadors i trobar plàstics més lleugers per a la fabricació d’automòbils. En una altra línea d’investigació, es treballa per trobar pintures que repel·lin els raigs infrarrojos, el que reduiria la necessitat d’aire condicionat.

És a dir, un conjunt d’investigacions que volen contribuir a fer cotxes plenament elèctrics que consumeixin menys i siguin més eficients en l’ús que fan de l’energia. D’aquesta manera, es deixarien enrera els híbrids i es podria assolir l’objectiu fixat pel govern alemany que, al 2020, hi circulin un milió de vehicles elèctrics per Alemanya.

Des de l’ACCC, ens recorden també que 2011 és l’ANY DE LA QUÍMICA i destaquen la importància que té en les nostres vides.

Enllaç amb una entrada al Blog Descobriments sobre l’any de la química: http://blogdescobriments.blogspot.com/search/label/qu%C3%ADmica

Foto: un divertit taxi mexicà (autor: USER-MATTES a wikimedia commons)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada