dimarts, 27 de setembre del 2011

Eficiència energètica a Catalunya


El Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) és, como diuen a la seva web, “un ens que, a través de la col·laboració entre les empreses i les entitats associades procedents dels àmbits tecnològic, de recerca, institucional, regulador, industrial, informatiu i de negoci, té per finalitat impulsar l'àmbit de l'eficiència energètica.



La finalitat de Clúster és oferir al mercat solucions integrades i innovadores en eficiència energètica, unint els productes i serveis de la cadena de valor i aportant solucions en paquets que engloben productes, instal·lacions, manteniment i gestió.”



Web: www.clustereficiencia.org



És a dir, es tracta de treure més el suc de l’energia que consumim.



A la seva web també podeu trobar un document dit “Decàleg de mesures d’eficiència energètica”, que, a més del decàleg en si, detalla un seguit d’actuacions de diferents empreses que formen part del clúster.



Enllaç amb el document: http://www.clustereficiencia.org/admin/uploads/docsanuncis/20110708145846.pdf



Al decàleg es fan propostes per a tots els sectors que impliquen l’energia, des de l’industria, a la mobilitat o la construcció. Ens han cridat l’atenció un parell de dades:


- Les llars, el comerç i les oficines representen ¼ de l’energia consumida a Catalunya i la meitat d’aquesta és dedica a climatització. És a dir: 12,5% del total de l’energia consumida serveix per mantenir una temperatura “agradable” (concepte molt discutible, com sabem els que patim aires condicionats).


- D’altra banda, el transport representa un 40% del total d’energia consumida a Catalunya.


És a dir, dos conceptes, climatització i transport representen més de la meitat del consum d’energia a Catalunya.


N’hi ha per reflexionar, oi?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada