dimarts, 21 de desembre del 2010

Consumpedia: web per al consum conscient

Hem conegut la CONSUMPEDIA i, tot i que està lluny de les nostres intencions voler alliçonar ningú i també és cert que s’allunya dels objectius del blog, ens ha semblat que pot ser una bona web per fer-hi una ullada en aquestes dates, tradicionalment propenses als excessos.

ConsumpediaMed és un projecte finançat pel CAR/PN (Centre d'Activitat Regional per a la Producció Neta) i realitzat en col·laboració amb el CRIC (Centre de Recerca i Informació en Consum). Segons diuen a la web: “Consumpedia és un espai de consulta gratuït i no comercial. Un fitxer de productes, en permanent desenvolupament, amb informació independent, rigorosa i pràctica (extreta principalment de la revista Opcions). És un lloc pel qual podem passar per prendre decisions de consum més conscients. És una eina per apropiar-nos del nostre dia a dia i evitar que els nostres consums segueixin canviant les nostres vides, barris, pobles, món... Un descans al consumisme, una invitació a gaudir i transformar.”

Hi podeu trobar informació sobre tot un ventall de productes (ordinadors, mobles, iogurts, bombetes, etc). Des de què són als tipus que hi ha i com millorar-ne l’ús o reduir-ne el consum. Hi ha consells molt pràctics. Per exemple, en el cas dels iogurts fins i tot hi ha la recepta per fer-ne de casolans.

En el cas de les bombetes, es donen recomanacions per potenciar les fonts renovables d’energia (per bé que molt per sobre, tot sigui dit).

Enllaç amb la web: http://consumpedia.org/

I amb la revista Opcions (editada pel CRIC): http://opcions.org/

Foto del mercat de Nadal a Dresde de Ricardfabi (a wikimedia commons)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada