dimarts, 24 de maig del 2011

L'HORT URBÀ


Ja fa uns anys que l’hort urbà és tendència. Allunyats de la natura, d’esquenes als cicles de la natura, grans i adults entrem en contacte amb les plantes que mengem, cada cop més, només quan les agafem del lineal del supermecat, ja rentades i envasades.



Per això, sorgeix la necessitat de “veure créixer” els vegetals que ens alimenten. Si a això, afegim que podem optar per un cultiu més ecològic , que decidim nosaltres i no el distribuïdor quan fem la collita, i què les coses que un mateix ha fet créixer semblen tenir més bon gust, està clar que serà una tendència creixent.



Només cal que, a més, hi hagi nens a casa i ja no us caldran més justificacions per tenir, si no un hort complet, al menys sí algunes plantes al balcó o la terrassa de casa.



Al gardens, botigues i grans ferreteries podeu trobar les “taules de cultiu” que es recomanen per a l’hort en terrasses però convé recordar que pràcticament qualsevol recipient es pot fer servir per cultivar.



També hi ha grans ajudes en el tema de rec i la possibilitat d’escollir llavors “recuperades” o d’espècies que no es comercialitzen habitualment, el que permet descobrir nous gustos en les verdures de sempre i contribuir a la biodiversitat.



I, per als neòfits, hi ha tota mena de llibres amb consells bàsics i avançats pel que fa a selecció de plantes, cultiu, collita i lluita contra plagues i malalties. També molts centres cívics i altres entitats organitzen cursos per aprendre a cultivar.



Però, a més dels llibres i els cursos, val la pena fer una ullada a la web, perquè hi ha tota mena de consells i idees molt útils. Aquí us deixem alguns llocs que ens han semblat interessants:



El Huerto Urbano a El Periódico: http://gourmets.elperiodico.com/huerto-urbano (també té pàgina a facebook)


Blog L’Hort Escolar: http://blocs.xtec.cat/hortsmarti/


Horturba: http://www.horturba.com/index.php (també té pàgina a facebook)


Ecologia.cat: http://www.ecologia.cat/eco/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=47



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada