dimarts, 17 de maig del 2011

RESIDUS NUCLEARS: Solucions permanents?



L’energia nuclear és font constant de debat darrerament. Ara mateix, els esdeveniments de Japó han fet que molts països es replantegin la seva política energètica però, si recordeu, un temps enrera, al nostre país, el que es discutia era la ubicació del dits “cementiris nuclears”.

En aquells moments, diversos indrets d’Espanya competien per situar els ATC (que són les sigles en castellà del magatzem temporal centralitzat) amb el suport o l’oposició de veïns i associacions.

Però sigui quina sigui l’opinió que es tingui sobre la conveniència de l’energia nuclear el cert és que els residus que se’n deriven s’han de tractar de forma segura.

És per això que ens ha interessat força aquesta entrada del blog “TECNOBLOC” (l’ e-spai Tecno-Lògic a l'institut Bellvitge) que parla del magatzem establert a Onkalo (Finlàndia) i ofereix un enllaç amb el documental INTO ETERNITY. Us recomanem molt que hi feu una ullada:
http://tecnobloc.wordpress.com/2011/05/08/hi-ha-solucio-permanent-per-als-residus-nuclears-%c2%bf/


Per la nostra part, hem dedicat un capítol de l’obra “L’energia del futur i les seves aplicacions” (http://www.tibidaboedicions.cat/node/39) al tractament del RESIDUS NUCLEARS. Us n’oferim el que tenim penjat a youtube (en castellà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada