dimarts, 7 de juny del 2011

Biocombustibles i fam (The Guardian i Oxfam)



Sovint pensem en els biocombustibles com en una alternativa ecològica als combustibles fòssils però no podem oblidar que han estat questionats en diverses ocasions.

En aquest article, The Guardian comenta les inversions de companyies britàniques en terres per al cultiu de biocombustibles a l’Àfrica i les crítiques que han rebut, ja que el fet de destinar les terres cultivables a la producció de vegetals destinats a combustible ha fet que el preus dels vegetals comestibles pugin desorbitadament amb un augment de la gana al tercer món.
Enllaç a The Guardian (en anglès): http://www.guardian.co.uk/environment/2011/may/31/biofuel-plantations-africa-british-firms?CMP=EMCGT_010611&

Si lliguem aquesta informació amb el darrer informe d’Oxfam que ens diu que 1000 milions d’éssers humans passen gana al món actualment, estarem d’acord que alguna cosa cal replantejar-se sobre la forma en què cultivem i repartim els recursos.

Enllaç amb Oxfam on també trobareu l’informe “Cultivar un mundo mejor” que es pot descarregar: http://www.intermonoxfam.org/es/page.asp?id=3900

El vídeo que us oferim, “Problemes dels biocombustibles”, l’havíem publicat ja en aquest blog un temps enrera però pensem que us seguirà interessant. Forma part de l’obra “L’energia del futur i les seves aplicacions” (http://www.tibidaboedicions.cat/node/39)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada