dimarts, 26 d’octubre del 2010

Les energies renovables en la construcció: el cas de COMPACT HABIT


Potser heu sentit parlar de l’empresa Compact Habit (http://www.compacthabit.com/index_cat.asp), que té la seva seu a Cardona. Ha merescut diversos guardons i reconeixements pel seu sistema d’edificació modular integral que permet construir amb molta rapidesa i estalvi – sense perdre la qualitat i el disseny - treballant amb mòduls de formigó. Al seu projecte de Banyoles van construir un edifici de 30 habitatges de protecció oficial, amb el suport de l’Institut Català del Sòl –INCASOL- que s’adreçaven a joves i es lloguen per 200€ al mes.

Doncs bé, aquest projecte ha passat a formar part del programa europeu GREENBUILDING, que vol recolzar la millora de l’eficiència energètica en edificis no residencials mitjançant mesures d’estalvi d’energia i/o d’aplicació de les energies renovables.

La participació a Greenbuilding implica una auditoria energètica i un pla d’actuació amb les mesures que s’aplicaran i l’estalvi que comportaran que ha d’aprovar la Comissió Europea i l’organisme nacional encarregat de gestionar el programa (en el cas d’Espanya, la Universitat Rovira i Virgili).

Si voleu més informació sobre el programa Greenbuilding, podeu consultar: http://www.eu-greenbuilding.org/


Foto: autor Lemiot (són uns habitatges ecologics d'Holanda) a Wikimedia Comons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada